Збірка сорочок Любомльського краєзнавчого музею: каталог - Дмитренко, Алла Адамівна (My University, 2023)
Проаналізовано збірку сорочок Любомльського краєзнавчого музею. Виокремлені основні атрибутивні ознаки збірки: матеріали, конструктивні особливості (вирішення стану, рукавів і чохлів, коміра і пазухи), техніки виконання і декорування (ткання, вишивки), основні орнаментальні мотиви. Зроблена спроба датування сорочок на основі основних атрибутів.
Keywords: Любомльський краєзнавчий музей; збірка сорочок; атрибуція; ткання; вишивка; орнаменти; 069.5:746.3(477.82-35-21)