Діагностика пізнавальної сфери дітей з порушеннями слуху - Чагарна (Роюк), Світлана Євгеніївна; Chaharna (Royuk), S.Y. (Інститут психології імені Г.С.Костюка НАПН України, 2011)
У статті викладено результати теоретичного та емпіричного аналізу особливостей пізнавальної сфери дітей з порушеннями слуху. Описано результати дослідження з використання клінічних методів і спеціально підібраних методик. Виділено основні проблемні зони, які стосуються мислення, пам’яті, уваги, уяви цієї категорії дітей. Article presents the theoretical and empirical practical analysis of cognitive sphere of children with hearing impairment. Results of research with clinical methods and specially organized techniques are described. The basic problem zones of this category of children (motility, memory, attention, imagination) are allocated.
Diagnostics of cognitive sphere of the children with hearing impairement
Keywords: діти з порушеннями слуху; соціалізація; сприймання; мислення; увага; пам'ять; уява; children with hearing impairment; socialization; perception; attention; memory; imagination