Гнучкість як важлива фізична якість виконавця класичного танцю - Замлинний, Володимир Святославович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Формування виконавських здібностей у танцівників починається з процесу виховання та розвитку фізичних якостей. Це може включати роботу над координацією, гнучкістю, силою, витривалістю та іншими аспектами фізичної підготовки. Крім того, важливо розвивати музикальність, ритмічність та емоційну виразність. Після виховання базових фізичних якостей, процес формування виконавських здібностей в танцювальному мистецтві включає в себе постійне вдосконалення техніки, вивчення різних стилів та жанрів, розуміння музичної структури та виразності, а також розвиток танцювальної моторики. Цей процес може бути довгим і вимагає від танцівника не лише фізичних зусиль, але й психологічної витривалості та великої самодисципліни. Тренування, репетиції та постійне вдосконалення техніки і виразності допомагають танцівнику досягати високого рівня виконавської майстерності.
Keywords: гнучкість; пластичність; фізичні якості; виконавські здібності; класичний танець