Обґрунтування програми занять з використанням засобів «Outdoor activity» для чоловіків другого зрілого віку - Апайчев, Олександр Валентинович; Apaichev, Aleksandr (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
На основі оцінки мотиваційних переваг, структури захворюваності, особливостей професійної діяльності, рівня фізичного стану, рухової активності, ступеня ризику розвитку серцево-судинних захворювань розроблено програму занять оздоровчим фітнесом із використанням засобів «Outdoor activity» для чоловіків другого зрілого віку, спрямовану на корекцію їхнього фізичного стану. Програма включала кілька етапів: діагностичний, підготовчий, основний, результативний. Обґрунтовано організаційно-методичні умови, необхідні для реалізації програми. On the basis of the evaluation of the motivational preferences, structure of morbidity, peculiarities of professional activity, level of physical condition, the risk of developing cardiovascular diseases, and level of physical activity the program of health promoting fitness classes was developed, which uses the means of the «Outdoor activity» for men of the second period of the mature age and is focused on the correction of their physical condition. The proposed program of fitness classes using the means of the «Outdoor activity» included several phases: diagnostic, preparatory, primary, and productive phase. Organizational and methodological conditions, which are necessary for the implementation of the program, are justified.
Justification of the Program of Fitness Classes Involving the Means of the «Outdoor Activity» for Men of the Second Period of the Mature Age
Keywords: чоловіки зрілого віку; фітнес-програма; засоби «Outdoor activity»; men of the mature age; fitness program; the means of «Outdoor activity»