Філософія масової комунікації: академічний погляд - Косюк, Оксана Михайлівна (International Science Group, 2024)
В основі наших наукових пошуків лежить припущення, що з плином часу якість масової комунікації значно підвищилася за рахунок варіювання типів мас, спілкування яких почергово домінує у певну епоху, відповідно до можливостей та особливостей доби існування [1]. Найбільш дослідженою, у зазначених аспектах, виявилася емоційна маса, що вийшла на перший план відразу після появи Homo sapiens, а згодом активувалася в ХІХ-ХХ століттях, ставши водночас об'єктом ретельних наукових досліджень Г. Ле Бона, З. Фройда, Г. Тарда, В. Вундта, Е. Канетті, В. Райха, Х. Ортеги-і-Гассета, С. Сигеле, С. Масковічі, сучасних дослідників масової комунікації.
Keywords: журналістика; масова комунікація; натовп; філософія; експресиіний; інформація