Когезія та сепаратизація: корелятивні відношення (на матеріалі синтаксису сучасної французької мови) - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, 2015)
Автор пропонує власну точку зору на проблему співвідношення таких синтаксичних категорій, як когезія та сепаратизація. У статті йдеться про типи корелятивних відношень між розчленованим та зв'язними синтаксичними структурами у залежності від їхньої стилістичної маркованості. Дослідження виконано на матеріалі сучасної французької мови. On the material of the modern French the author proposes his own view on the problem of correlation of such syntactic categories as cohesion and separatiоn. The article deals with types of correlative relations between partitioned and coherent syntactic structures depending on their stylistic marking.
Cohesion and separation: correlative relations (on the material of the modern French syntax)
Keywords: сепаратизація; когезія; кореляція; експресивний синтаксис; класичний синтаксис; стилістична маркованість; separatism; cohesion correlation; expressive syntax; classic syntax; stylistic marking