Економіко-математичне моделювання випуску продукції в харчовій промисловості України: дис. ... канд. екон. наук: 08.00.11 - Тоцька, Олеся Леонтіївна (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2008)
У дисертації розглянуто виробництво продукції як складову системи управління показниками підприємств харчової промисловості. Проаналізовано методи дослідження випуску продуктів харчування. Здійснено огляд економіко-математичних моделей виробництва продукції та кластерний і факторний аналіз виробництва продуктів харчування. Розроблено багатокритеріальну оптимізаційну модель випуску продукції підприємств харчової промисловості. Побудовано імовірнісно-автоматну модель діяльності хлібопекарського підприємства. Визначено імовірність сприятливих тенденцій для виробництва продуктів харчування. Побудовано точкові моделі прогнозу випуску продовольчих товарів. Спрогнозовано виробництво продукції у харчовій промисловості на основі нечітких множин.

In dissertation the production of goods is considered as constituent of the control system by indexes enterprises of food retail industry. The methods of research of issue of food stuffs are analysed. The review of economical-mathematical models of production of goods is conducted. The cluster and factor analysis of production of food stuffs is carried out. The multicriterion optimization model of issue of products of enterprises of food retail industry is developed. The submachine probabilistic-gun model of activity of bread-making enterprise is built. The probability of favourable tendencies for the production of food stuffs is determined. The point models of prognosis of issue of food stuffs are built. The production of goods in food retail industry is foreseen on the basis of fuzzy sets.
Economic-Mathematical Modeling of Issue of Products in Food Retail Industry of Ukraine
Keywords: харчова промисловість; випуск продукції; оптимізаційна модель; імовірнісно-автоматна модель; методи прогнозування; food retail industry; production of goods; optimization model; submachine probabilistic-gun model; methods of prognostication; 65.012.1:338.439