Формування стратегії розвитку підприємств хімічної промисловості на засадах їх податкової політики - Грицюк, Наталія Олександрівна; Grytsyuk, Natalia O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Дисертаційну роботу присвячено розв’язанню проблеми розроблення теоретичних положень та прикладних рекомендацій щодо формування стратегії розвитку підприємств хімічної промисловості на засадах їх податкової політики. Викладені наукові основи формування стратегії розвитку та податкової політики підприємства, виявлений їх взаємозв’язок та проблеми формування у сучасних умовах, визначені основні тенденції їх розвитку для підприємств хімічної промисловості. У роботі надані пропозиції щодо аналізу та ідентифікації податкової політики підприємства як інструменту, що впливає на передумови формування його потенціалу. Змодельований процес формування стратегії розвитку на основі використання характеристик внутрішнього потенціалу підприємства, тенденцій розвитку зовнішнього середовища та доповнений аналізом впливу податкової політики на прийняття стратегічних рішень. Процес прийняття стратегічних рішень описано для окремих підприємствах хімічної промисловості та продемонстровано можливості підвищення їх ефективності. Розроблені заходи щодо підвищення податкової культури та податкової дисципліни на цих підприємствах. The dissertation is devoted to solving problems of developing theoretical propositions and recommendations for application development strategy chemical industry based on tax policy. The above scientific basis strategy development and tax policy of the enterprises; discovered their relationship and problems of formation in modern conditions; the main trends of development for the chemical industry. The dissertation submissions for the analysis and identification of enterprise tax policy as an instrument affecting the conditions of formation of its potential. Simulated the process of strategy development on the basis of the characteristics of the internal capacity of enterprises, development trends of the environment and complemented by an analysis of the impact of tax policy on strategic decision making. The process of making strategic decisions has described for individual chemical industry and demonstrates opportunities to increase their efficiency. Developed measures to improve the tax culture and tax discipline on these enterprises
Development strategy for chemical industry based on tax policy enterprises
Keywords: стратегія підприємства; стратегія розвитку; податкова політика; формування стратегії; податкове навантаження; податкові пільги; хімічна промисловість; business strategy; strategy development; tax policy; strategy formation; tax burden; tax incentives; chemicals