«Етніка» в сучасному живописі: на прикладі українського та сибірського мистецтв - Дем’янова, Наталья; Demyanova, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У межах публікації коротко схарактеризовано сучасні художні спрямування, що містять етнічну основу.With in the limits of the publication is provided a brief characteristic of artistic trends of the contemporary art, containing ethnic basis.
«Ethno» in contemporary art: for example Ukrainian and Siberian art
Keywords: етноживописетноживопис; неоархаїка; неоміфологізм; неовізантизм; неопримітив; неонаїв; неофолькло¬ризм; необароко; етноархаїка; етнофутуризм; етномодерн; етноавангард; етностиль; етноарт; археоарт; археоархаїка; археоавангард; українське образотворче мистецтво; сибірське образотворче мистецтво; ethnoart; neoarchaic; neo mythology; neovizantizm; neoprimitiv; neonaiv; neofolk; neobaroque; ethnoarchaic; ethnofuturism