«Євроінтеграційна співпраця» як текст культури: лінгвокогнітивний опис - Амичба, Д. П.; Amichba, D. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті подано детальний аналіз таких понять, як «Європа», «інтеграція», «співпраця», «дружба», «дім», «родина», які розгортають лінійно конструкт «Схід» / «Захід». Глибинні ментальні утворення, що ґрунтуються на мета-форичному перенесенні значень, структурують його й образи, які містять у собі і позитивну, і негативну оцінку. Some notions such as «Europe», «integration», «cooperation», «friendship», «home», «family» which explain linearly the construct «East»/ «West» are analyzed in this article. Deep mental concepts which are based on metaphorical meanings model this construct as well as its images which comprise both positive and negative estimations.
«European Cooperation» as Text of Culture: Linguocognitive Description
Keywords: загальноєвропейський дім; common European home; інтеграція; integration; конструкт; construct