Лінгвокраїнознавство німецькомовних країн : силабус нормативної навчальної дисципліни - Пасик, Людмила Адамівна (ВНУ імені Лесі Українки., 2021)
Курс лінгвокраїнознавства німецькомовних країн орієнтований на ознайомлення студентів з основами сучасного лінгвокраїнознавства, місцем його у системі філологічних дисциплін, розкриттям поняття «реалія», принципами відбору та класифікації реалій, перекладом німецькомовних реалій на рідну мову. Ще одним важливим напрямком роботи є систематизація конкретних реалій відповідно до розмовних тем, які вивчаються в курсі практики німецької мови, правила їхньої орфографії, засоби передачі їx на українську мову. Лінгвокраїнознавство є основою інтеркультурного методу вивчення іноземної мови, оскільки предмет дослідження цього освітнього компонента – це національна культурна семантика мови, тобто зміст, який пов’язаний з особливостями економіки, географії, суспільного устрою, фольклору, літератури, всіх видів мистецтва, науки, деталями побуту, звичаями та традиціями народу Німеччини.
Keywords: лінгвокраїнознавство; реалія; культура; мова; міжкультурна комунікація