Дослідження систем M–Pb–{S, Se, Te} (M = Co, Ni, Cu, Ag) - Гулай, Л. Д.; Gulay, L. D. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2008)
Ізотермічні перерізи діаграм стану систем M–Pb–{S, Se, Te} (M = Co, Ni, Cu, Ag) побудовано за результатами рентгенофазового аналізу. Підтверджено існування відомих із літератури тернарних сполук Ni3Pb2X2 (X = S, Se) (структ. тип Ni3Ni2S2, прост. група R 3m). Нових тернарних сполук не виявлено. The isothermal sections of the M−Pb−{S, Se, Te} (M = Co, Ni, Cu, Ag) systems have been constructed using X-ray phase analysis. The formation of known from literature ternary Ni3Pb2X2 (X = S, Se) (Ni3Ni2S2 structure type, space group R 3 m) has been confirmed. The formation of new ternary compounds has been not observed.
Investigation of the M–Pb–{S, Se, Te} (M = Co, Ni, Cu, Ag)
Keywords: халькогеніди; сполуки Pb; сполуки S; сполуки Se; ізотермічний переріз; рентгенівський фазовий аналіз; chalcogenides; Pb compounds; S compounds; Se compounds; isothermal section; X-ray phase analysis