Сонолюмінесцентна спектроскопія в аналізі розсолів - Бакланов, О. М.; Чмиленко, Ф. О.; Євграфова, Н. І.; Поляков, О. Є.; Baklanov, A. N.; Chmilenko, F. A.; Evgraphova, N. I.; Polyakov, А. Е. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглянуто використання нового методу аналізу “сонолюмінесцентна спектроскопія” для визначення вмісту основної речовини і макродомішок у розсолах. Показано, що порівняно з гравіметрією новий метод має більшу експресність, з титрометрією і полум’яною атомно-абсорбційною спектрометрією – кращі метрологічні характеристики. The use of new method of analysis is considered “Sonolumination spectroscopy” of determination of maintenance of basic matter and micro compounds in brines. It is rotined that by comparison to a gravimetric a new method has large quickly, with titrometric and flaming atomic-absorption spectrometry are the best metrology descriptions.
Sonolumination Spectroscopy in Analysis of Brines.
Keywords: ультразвук; сонолюмінесцентна спектроскопія; розсоли; основна речовина; макро- домішки; ultrasound; sonolumination spectroscopy; brines; basic matter; macroadmixtures