Лінійні додатні оператори - Корецький, Владислав Сергійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена вивченню лінійних додатних операторів, які є важливим інструментом сучасного функціонального аналізу. У роботі досліджуються основні властивості таких операторів, їх дія у різних математичних просторах, а також роль у теоретичних і прикладних аспектах математики. Окрему увагу приділено аналізу структури лінійних додатних операторів, їх взаємозв’язку з іншими класами операторів, а також їх застосуванню у різних математичних задачах. Робота містить приклади розв'язання задач, що ілюструють властивості цих операторів. Отримані результати можуть бути використані для подальших досліджень у функціональному аналізі, математичному моделюванні та інших областях науки.
Keywords: лінійні оператори; додатність; функціональний аналіз; оператори; лінійність