Субнаціональні анклави й ексклави в країнах Європи - Лажнік, В. Й.; Lazhnik, V. Y. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Розглядаються поняття «субнаціональний анклав» і «субнаціональний ексклав». Здійснено просторовий аналіз поширеності субнаціональних анклавних територій на найвищому просторовому рівні адміністративно-територіального поділу усіх країн Європи. Виділено чотири групи європейських країн за ступенем анклавності/ексклавності їхніх державних територій. The article considers the concepts «sub-national enclave» and «sub-national exclave». The spatial analysis of the sub-national enclave territories’ spread at the highest level of the spatial administrative and territorial division of European countries is made. Four groups of European countries have been determined according to their national territories enclave/exclave degree.
Sub-national Enclaves and Exclaves in the Countries of Europe
Keywords: анклав; анклавність; адміністративно-територіальна одиниця; ексклав; країна; субнаціональний; enclave; enclave degree; administrative and territorial unit; exclave; country; sub-national