Педагогіка і психологія - Коць, Михайло Онисимович; Kots, Mykhailo O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою викладання навчальної дисципліни «Педагогіка і психологія» є надання студентам теоретичних знань та набуття ними практичних навичок щодо закономірності психічної діяльності особистості, формування потреби в особистісному розвитку, будування позитивних стосунків з оточенням і досягнення індивідуальних цілей у процесі навчання. Основними завданнями вивчення дисципліни «Психологія і педагогіка» є: засвоєння основних термінів і понять психології та педагогіки на рівні відтворення; тлумачення та використання основних термінів і понять психології та педагогіки у повсякденному та професійному житті; формування вмінь і навичок використання психодіагностичних методик відповідно до їх призначення, психологічних знань про людину для аналізу конкретних життєвих ситуацій.
Keywords: педагогічна діяльність; психологія; технології навчання; форми і методи навчання; психічні процеси; спілкування