Використання інноваційних технологій і застосунків у викладанні предметів громадянської та історичної галузі - Кінд-Войтюк, Наталія Василівна; Ходаковська, Тетяна Віталіівна; Приймак, Валентина Олексіївна (My University, 2024)
Методичні рекомендації містять інструментарій для вчительської діяльності в закладі освіти, покликаний формувати компетентності, закладати громадянські особистісні якості здобувачів освіти, яких потребує демократичне суспільство (інтелектуальну чесність, відкритість розуму, толерантність, громадянську гідність), виконує роль провідника у переході до Нової української школи, до особистісно орієнтованого освітнього процесу, формування громадянських патріотичних якостей та почуття власної гідності. Серед новинок сучасного вчителя розглядається низка таких проблем: використання штучного інтелекту на уроках, методики інтерактивного навчання: метод проєктів, Mindmaps, кейс-метод, ажурна пилка, дидактичні ігри, технологія організації науково-пошукової роботи учнів у школі. Методичні рекомендації адресовані учителям закладів освіти, керівникам гуртків, секцій.
Keywords: освітня технологія; формування дослідницьких умінь; 373.5.091.2: 94(477)