Методологічні підходи до визначення поняття державного устрою - Пахолок, Василь Миколайович; Pakholok, Vasyl M. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2012)
Розглянуто сучасні підходи до визначення суті поняття «державний устрій» в науковому доробку зарубіжних та вітчизняних дослідників. Проаналізовано конституційні положення ряду держав на предмет наявності норм щодо визначення державного устрою та розкрито суть, закладену у ці норми конституцій.

Modern approaches to the concept of essence polity in scientific heritage of foreign and local researchers. Analyzed a number of constitutional provisions for the presence of rules to determine the state government, and reveals the essence inherent in these rules constitutions
Methodological approaches to the concept of government of the state
Keywords: державний устрій; політичний устрій; територіальний устрій; адміністративно-територіальний поділ; форма держави; state structure; political system; territorial division; administrative division; form of government