Концепт кордону в працях Карла Хаусхофера - Коцан, Р. І.; Kotsan, R. I. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Проаналізовано доробок представника німецької школи геополітики генерала К. Хаусхофера щодо концепту кордону. Показано роль К. Хаусхофера у теоретичному осмисленні суті кордону та його ролі у політичних взаємодіях. The contribution of the German school representative of geopolitics general Karl Haushofer as for the concept of the border is analyzed. The role of K. Haushofer in the theoretical understanding of the essence of the border and its role in political interactions are shown.
The Concept of the Border in the Writings of Karl Haushofer
Keywords: геополітика; кордон; політика; територія; держава; geopolitics; border; policy; area; state