Облік і аналіз фінансових інвестицій: методика та організація - Матвійчук, Вікторія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена вивченню обліку та аналізу фінансових інвестицій на прикладі Науково-виробничої фірми «Продекологія». В роботі детально розглянуто економічну сутність фінансових інвестицій, їх класифікацію, а також нормативно-правове забезпечення обліку та аналізу інвестицій в Україні. Особливу увагу приділено оптимізації податкової політики підприємства, зокрема розглянуто можливості зменшення податкового навантаження шляхом використання математичних методів для розподілу витрат, амортизаційних нарахувань і вибору методу списання запасів. Також запропоновано заходи для підвищення ефективності інвестиційної діяльності, які сприятимуть інноваційному розвитку підприємства. В рамках дослідження були проведені аналіз структури та ефективності фінансових інвестицій, а також оцінка їхнього впливу на фінансові результати підприємства. Автором були запропоновані заходи для покращення методики обліку та аналізу фінансових інвестицій, а також оптимізації податкової політики підприємства. Крім того, в роботі була оцінена ефективність запропонованих заходів та прогнозування їхнього впливу на фінансові результати підприємства. Зокрема, було проаналізовано впровадження проекту оптимізації оподаткування та організації обліку, що дозволяє підвищити прибутковість та фінансову стійкість підприємства. Основні результати дослідження мають практичну значущість для підприємств, які займаються фінансовими інвестиціями та прагнуть оптимізувати свої фінансові потоки, підвищити ефективність інвестиційної діяльності та забезпечити стабільний розвиток в умовах змінюваного економічного середовища.
Keywords: фінансові інвестиції; облік; аналіз; податкова політика; оптимізація; підприємство; інвестиційна діяльність