Психологія депривації - Гошовський, Ярослав Олександрович; Hoshovskyi, Yaroslav O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Метою навчальної дисципліни «Психологія депривації» є ознайомлення студентів з психологічною специфікою впливу депривації як розімкнутого різновидового феномена на онто- і соціогенез особистості. Завданнями вивчення курсу є оволодіння базовими теоретичними поняттями психології депривації, методами емпіричного вивчення депривованих осіб та надання їм кваліфікованої професійної психологічної допомоги.
Keywords: депривація; різновиди депривації; закладова депривація; ресоціалізація; депривована особистість