Сутність релігії як чинник іморталізму в концепції Людвіга Фейєрбаха - Распопов, Є. І.; Raspopov, Y. І. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Стаття аналізує специфіку релігійної природи безсмертя та воскресіння у творчості відомого німецького філософа Людвіга Фейєрбаха. Здійснено спробу імортологічного аналізу релігійного світогляду на основі основних робіт Фейєрбаха. Показано, що проблема безсмертя в релігійній системі має свої специфічні чинники, власну природу, що відображено в психології поведінки носіїв релігійної віри. Творча спадщина видатного філософа допомагає з’ясувати глибинну сутність цієї проблеми. The article analyzes the specifics of the religious nature of immortality and resurrection in the works of the famous German philosopher Ludwig Feuerbach. An attempt imortology analysis of religious outlook based on the major works of Feuerbach. It is shown that the problem of immortality in the religious system has its own specific factors, its nature, which is reflected in the behavior of media psychology of religious faith. The artistic heritage of outstanding philosopher helps to find out the deep essence of the problem.
The Essence of Religion as a Factor in the Concept of Immortalism Ludwig Feuerbach
Keywords: іморталізм; immortalism; безсмертя; immortality; особисте безсмертя; personal immortality; релігійна свідомість; religious consciousness; антропологізм; anthropological; природа релігійності; religious nature