Ландшафтознавство - Потапова, Алла Геннадіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Практикум з ландшафтознавства спрямований на формування у здобувачів вищої освіти практичних навичок ландшафтного аналізу та застосування теоретичних знань у процесі дослідження територій. Подано комплекс практичних робіт, що охоплюють аналіз компонентів ландшафту, визначення ландшафтної структури територій, роботу з картографічними матеріалами, тематичними картами та геоінформаційними даними. Практичні завдання орієнтовані на розвиток умінь оцінювання ландшафтних умов, виявлення просторових закономірностей, аналізу антропогенного впливу та обґрунтування напрямів сталого соціально-економічного розвитку територій. Практикум призначений для здобувачів освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності С6 Географія та регіональні студії і може використовуватися в освітньому процесі закладів вищої освіти географічного профілю.
Keywords: ландшафти; ландшафтознавство; 911.5(076)