Важливі чинники у формуванні нової освітньої програми мистецької галузі - Каленюк, Ольга Миколаївна (Національна академія мистецтв України, Державна прикордонна служба України, 2024)
У тезах розглянуто ключові чинники формування сучасної освітньої програми мистецької галузі. Авторка акцентує на важливості чітко сформульованої мети програми, компетентнісного підходу, гнучкості структури та відповідності актуальним тенденціям мистецького ринку. Окрему увагу приділено врахуванню регіональних особливостей, системі забезпечення якості освіти та міжнародній співпраці у підготовці фахівців мистецького профілю.
Матеріал адресовано викладачам мистецьких закладів вищої освіти, розробникам освітніх програм і фахівцям у галузі мистецької освіти. У тезах подано узагальнення чинників, що визначають ефективність формування нових освітніх програм мистецького спрямування в умовах сучасних викликів. Робота має практичне значення для оновлення змісту мистецьких освітніх програм, удосконалення системи забезпечення якості освіти та впровадження інноваційних підходів у підготовці конкурентоспроможних фахівців.
Keywords: мета; освітня програма; формування; фахівець