Фотоелектричні явища у напівпровідниках - Мирончук, Галина Леонідівна; Кевшин, Андрій Григорович; Галян, Володимир Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Конспект лекцій «Фотоелектричні явища у напівпровідниках» – складова комплексу робочих матеріалів написаних на українській мовах, створених для забезпечення якісної підготовки фахівців галузей знань 10 Природничі науки. У навчальному виданні розглянуто теорію фотопровідності, принципи роботи, будову та характеристики пристроїв, в яких основні процеси протікають при поглинанні фотонів. Матеріали конспекту лекцій охоплюють курси «Релаксаційні процеси в напівпровідниках», «Нерівноважні процеси в напівпровідниках», «Поверхневі явища в напівпровідниках», «Елементи оптоелектронної техніки», «Напівпровідникові пристрої» та інших спецкурсів.
Навчальне видання відповідає чинним навчальним програм підготовки й рекомендовано студентам спеціальностей 104 Фізика та астрономія, 105 Прикладна фізика та наноматеріали.
Keywords: напівпровідники; фотопровідність; стаціонарний час життя; фотодетектори; 539.2