Інформаційна культура та риторика (спічрайтинг) - Карпчук, Наталія Петрівна; Karpchuk, Nataliia P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Анотація курсу: Поняття «інформаційна культура». Рівні реалізації інформаційної культури особистості. З історії риторики / спічрайтингу. Цілі та мотиви публічного виступу. Функції спічрайтера. Типологія та композиція тексту. Риторичні прийоми. Вербальні та невербальні засоби впливу на аудиторію. Політична промова. Специфіка презентації ділової комунікації. Технологія проведення інтерв’ю. Допоміжні засоби при презентації тексту. Суперечка як предмет еристики. Аналіз аргументації. Підготовка та проведення дискусії. Правила ведення суперечки. Техніка проведення дебатів.
Keywords: інформаційна культура; риторика; спічрайтинг; вербальні й невербальні прийоми; information culture; rhetorics; speechwriting; verbal and non-verbal methods