Діяльність державних комісій щодо встановлення людських втрат, яких зазнала Волинська область у роки Другої світової війни - Мухаровська, Анна; Mukharovska, A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розглянуто етапи формування державних комісій щодо обліку збитків та встановлення втрат, заподіяних німецькими загарбниками у Волинській області. Проаналізовано персональний склад комісій, форми та методи встановлення та документування злочинів нацистів та їх спільників, на основі чого виокремлено етапи діяльності державних комісій. Розглянуто цифри людських втрат області серед різних суспільних верств та за географічним поділом. In the article the stages of forming of state commissions are considered in relation to the account of losses and establishment of human losses, caused the German invaders in the Volinskiy area. The personal composition of commissions, forms and methods of establishment and documenting of crimes of nazis and their accomplices is analysed, what the stages of activity of state commissions are selected on the basis of. The numbers of human losses of area are considered among different public layers and after a geographical division.
Activity of State Commissions in Relation to Establishment of Human Losses which Was Tested by the Volinska Area in the Years of Second World War
Keywords: Друга світова війна; людські втрати; збитки; державні комісії щодо обліку збитків та встановлення втрат; The second world war; human losses; losses; state commissions; is in relation to the account of losses and establishment of losses