Аналіз динамічних властивостей силової активності м'язових волокон під впливом діазинону - Левківська, Леся Володимирівна; Ноздренко, Дмитро Миколайович; Абрамчук, Ольга Миколаївна; Levkivska, Lesia V.; Nozdrenko, Dmytro M.; Abramchuk, Olha M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
Показано, що пригнічення динамічних характеристик м’язового скорочення відбувалось, починаючи з концентрації 1•10-6моль/л. Використання концентрації діазинону 10-5 моль/л, майже повністю інгібувало активність скелетно-м’язових препаратів. Показана зміна структури динамічного компоненту м’язової відповіді та перехід до утримання нових рівнів утримання стаціонарного стану скорочення в міру збільшення концентрації досліджуваного пестициду.

It was shown that depression of muscle contraction dynamical characteristics take place starting from diazinon concentration 1•10-6 mol/l. Usage of diazinon in concentration 1•10-6mol/l almost inhibited activity of muscle samples. The change of the dynamical component of muscle responce and transition to retention of a new levels of contraction stationary state during increade of pesticide concentration was shown.
Analysis of the dynamic characteristics of force active muscle fibers under the influence of diazinon
Keywords: скелетний м'яз; skeletal muscle; динамічні параметри; dynamic parameter; сила; strength; довжина; length; діазинон; diazinon