Недержавне пенсійне забезпечення в Україні: стан та перспективи розвитку - Борисюк, Олена Володимирівна; Borysiuk, Olena V.; Лесик, Ю. А.; Нінічук, Ю. В; Lesyk, J. A.; Ninichuk, J. V (Науковий вісник Херсонського державного університету, 2014)
Обґрунтовано необхідність впровадження трьохрівневої пенсійної системи. Здійснено аналіз роботи інститутів системи добровільного недержавного пенсійного забезпечення. Визначено розбіжності між суб’єктами недержавного пенсійного забезпечення. The article deals with the necessity of introducing a three level pension system. It analyses the activities of the institutes of private pension provision. The differences between the subjects of private pension provision are determined.
Private pension provision in ukraine: state and prospects
Keywords: пенсійна система; недержавне пенсійне забезпечення; недержавні пенсійні фонди; компанії зі страхування життя; солідарна система; дефіцит Пенсійного фонду; pension system; private pension provision; private pension funds; life insurance companies; solidarity system; deficit of pension fund