Формування міжособистісних взаємин молодших школярів на уроках фізичної культури - Ольхова-Марчук, Н.; Olkhova-Marchuk, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Час перебування дітей у початковій школі важливий для визрівання та формування задатків, закладених у дитині, від умілої розбудови фізичних і психічних процесів залежатиме й “міцність” особистості. Тому важливо виявити, як впливають уроки фізичної культури на формування взаємин молодших школярів у соціумі. Отже, виховання та навчання школярів, формування загальної культури особистості учнів у сучасному суспільстві є центральною проблемою системи освіти. Ось чому важливою особою на цьому етапі зали-шається сучасний учитель, який має бути обізнаний із досягненнями не тільки загальної, вікової, педагогічної психології, а й з основами психофізіології та її розділами – віковою психофізіологією, нейропсихологією. Time of staying of children at junior school is important for formation of child’s personality. That is why it is improtant to get to know how do lessons of physical training influence interrelations of junior schoolchildren in society. So, education and raising up of schoolchildren, formation of schoolchildren’s personality culture in modern society is a burning problem in modern society and is a central problem of the whole educational system. That is why a teacher plays such an improtant role on this stage. A teacher should have knowledge of age, pedagogical psychology, psychophysiology and neurophysiology.
Forming of Interpersonal Mutual Relations of Junior Schoolchildren During Lessons of Physical Culture
Keywords: формування взаємин; молодші школярі; учитель; formation of interrelations; junior schoolchildren; teacher