Податкові важелі еколого-збалансованого природокористування - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Tsymbaliuk, Iryna Oleksandrivna (Ужгородський національний університет, 2017)
Значне і подекуди не контрольоване використання природних ресурсів, забруднення екологічних систем та виснаження їх відновлювальних можливостей спричинило критичний стан екології України, наслідком чого є погіршення здоров’я населення країни, зниження якості та тривалості життя. Відтак, у забезпеченні сталого соціально-економічного розвитку держави екологічні проблеми виступають на перший план і єдино можливим шляхом їх вирішення, в умовах, що склалися, є запровадження системи еколого-збалансованого природокористування. Significant and sometimes uncontrolled use of natural resources, contamination of ecological systems and the exhaustion of their restorative opportunities caused the critical state of the ecology of Ukraine, resulting in deteriorating health of the population of the country, reducing quality and longevity. Therefore, in ensuring sustainable socio-economic development of the state, environmental problems are at the forefront and the only possible way of their solution, in the prevailing conditions, is the introduction of a system of ecologically balanced nature management
Tax levers of ecologically balanced nature use
Keywords: природні ресурси; natural resources; екологічне оподаткування; environmental taxation; податкове регулювання; tax regulation