ANTIPERSON comme un anticoncept et un concept-idee textuel - Андрієвська, Вікторія Валеріївна; Andriievska, Viktoriia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Стаття присвячена лінгвокогнітивному дослідженню художнього простору французької драматургії абсурдизму крізь призму текстового концепту АНТИЛЮДИНА. Він має подвійну природу, виражаючи заперечення людини та негативний бік її сутності одночасно. Концепт АНТИЛЮДИНА розглянуто як антиконцепт і текстовий концепт-ідею. The article deals with a cognitive and linguistic investigation of the fictional space of the French absurdist drama. This research is carried out via analyzing the concept ANTIPERSON. This one has a double nature expressing the negation of the human being and its negative side at the same time. The concept ANTIPERSON is considered as an anticoncept and a textual concept-idea.
АНТИЛЮДИНА як антиконцепт і текстовий концепт-ідея
Keywords: антилюдина; антиконцепт; текстовий концепт-ідея; художній простір; французька драматургія абсурдизму; antiperson; anticoncept; textual concept-idea; fictional picure of the world; French drama of the absurd