Методика та техніка класичного масажу - Кирилюк, Вікторія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Методичні рекомендації спрямовані на ознайомлення студентів з методами та прийомами масажу, направлені на те щоб розвинути та удосконалювати навички масажу у студентів та на практиці показати що масаж є невід’ємною ланкою у професійній діяльності фізичного реабілітолога; сформувати стійкий інтерес до дисципліни та її постійному удосконаленні. Методичні рекомендації мають на меті дати студентам знання про фізіологічний вплив масажу на організм людини, техніку і методику різних видів масажу, які застосовуються під час лікування та реабілітації при захворюваннях різних органів і систем. Пропоновані методики масажу дозволяють пришвидшити одужання, відновити порушені функції в процесі реабілітації та відновити працездатність.
Keywords: масаж; техніка класичного масажу; 615.82