Вступ до перекладознавства: програма нормативної навчальної дисципліни - Бондарук, Людмила Василівна; Bondaruk, Liudmyla V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Основними завданнями даної дисципліни є повідомлення студентам необхідної сукупності теоретичних знань та закладення підвалин для подальшої підготовки з них висококваліфікованих фахівців, здатних виконувати переклад на професійному рівні. Тому лекційна частина курсу присвячена переважно висвітленню засадничих питань загальної теорії перекладу, а семінарська – різносторонньому розгляду та обговоренню практичних проблем, що так чи інакше пов’язані з конкретною парою мов, які беруть участь у процесі перекладу.
Програма навчальної дисципліни професійної та практичної підготовки «Вступ до перекладознавства» підготовки бакалавра, спеціальності 035 Філологія, освітньої програми «Мова і література (французька). Переклад» для студентів І курсу містить інформацію щодо змістового наповнення теоретичних та практичних занять, перелік завдань для самостійного опрацювання та питання для підсумкового контролю.
Keywords: переклад; перекладознавство; способи перекладу; компетенції перекладача; перекладацькі механізми