Транспортна мережа Любомльської ТГ як елемент туристичної інфраструктури Волинської області - Єрко, Ірина Володимирівна; Мельник, Андрій Васильович; Качаровський, Роман Євгенович (Східноєвропейський центр наукових досліджень, 2021)
Сучасні тансформаційні процеси у місцевому самоврядуванні, спричинили утворення територіальних громад (ТГ) враховуючи історичні, географічні та економічні особливості як інструменту самоуправління на місцях. Громади, отримавши владні повноваження та певні фінансово-економічні ресурси, одночасно здобули ряд проблем, вирішення яких змушує шукати шляхи додаткового прибутку. Серед них – туризм як галузь, що прогресивно розвивається. Потенційні туристично-рекреаційні ресурси та інфраструктурні об’єкти територій дозволяють здійснити прорив у функціонуванні туризму ТГ. Важливим елементом туристичної інфраструктури є транспортна інфраструктура, саме завдяки розгалуженій мережі транспортних шляхів вдається підвищити потік туристів до певних туристично привабливих об’єктів.
Keywords: територіальна громада; Любомльська територіальна громада; Волинська область; туристична інфраструктура; транспортна мережа; автомобільний транспорт; залізничний транспорт; туризм; автомобільні шляхи; залізниця; R49, Z32; 911.3:388.47(477.82-72)