Образ «Я» / Інший як проблема імагології - Алієва, Заміна; Aliyeva, Zamina (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті досліджено «Я» / Інший як одну з основних проблем імагології, лінгвістичних та імалогічних основ порівняльного літературознавства. Розглянуто також особливості образів, «Я» / Інший. Відзначено діалогічність елементів образів «Я» / Інший в імагологічних дослідженнях. Вивчено лінгвістичні й імалогічні основи, співвідношення лінгвістики та культури в аспекті міжкультурної комунікації. Пояснено причини появи специфічних вербальних конструкцій. Розглянуто особливості лексичної бази, а також провідні напрями досліджень у галузі лінгвістики та імагології. The article is dedicated to the problems of Self / Other as one of the main problem of imageology, the subdivision of Comparative Literature. The notes of Image- is investigated; it`s self/other is projected. The elements of image Self / Other that the modern imageology investigates are shown. The present article is dedicated in particular to the problem of the linguistic and imagologic basics, relations of linguistics and culture in the aspect of intercultural communication. The reasons of appearance of specific verbal constructions are explained. Peculiarities of lexical database are discussed.. Different ways of linguistic and imagology research are also taken into consideration.
The Image of the I / Other Imagology the Problem
Алієва З. Образ «Я» / Інший як проблема імагології / Заміна Алієва // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету. Сер. «Філологічні науки. Літературознавство». – 2013. – № 13 (262). – С. 3-6.
Keywords: лінгвістика; міжкультурна комунікація; імагологія; образ; linguistics; intercultural communication; imagology; image