Просторова синхронізація тета-ритму при наочно-просторовому та абстрактно-логічному мисленні у підлітків - Швайко, Світлана Євгеніївна; Пахолюк, Оксана Юріївна; Дмитроца, Олена Романівна; Shvajko, S. E.; Pakholyuk, O. Yu.; Dmytrotsa, O. R. (Сумський державний університет, 2009)
Проведено дослідження ЕЕГ у 30 осіб жіночої статі, здорових, віком 13-14 років. З використаннням когерентного аналізу показано, що у дівчат під час виконання завдань посилюються когерентні зв'язки у правій півкулі кори. При переході від стану спокою до когітивної діяльності, а зокрема до наочно-просторового та абстрактно-логічного мислення послаблююються зв'язки у передньолобовій ділянці кори головного мозку. 30 women, healthy, by age 13-14, were examined (EEG examination). It is shown wiht the use hte coherent analysis? that at girls coherent copulas in the rigth hemishere of cortecx increase during implementation of tasks/ In transition from the state of the rest to cognitive activity, and in particular to evident-spatial and abstract-logical thinking, copulas in the forehead area of cortex decreases.
Spatial synchronization of theta-rhythm at evident-spatial and abstract-logical thought at teenagers
Швайко Світлана Євгенівна - канд. біологічних наук, доцент, професор кафедри фізіології людини і тварин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки; Дмитроца Олена Романівна - канд. біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини і тварин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: тета-ритм електроенцефалограми; когнітивна діяльність; когерентність; theta-rhythm of EEG; cognitive activity; coherence