Психолого-педагогічні аспекти вивчення інформатики в процесі конструювання понятійних ієрархічних структур - Головін, Микола Борисович; Сомик, О. І.; Holovin, Mykola B.; Somik, O. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті представлено інноваційну технологію автоматизованого навчання. Запропоновано формувати взаємозв’язані знання з інформатики в процесі оперування ієрархічними понятійними конструкціями. Описано прототип оригінальної програмної оболонки, що реалізує відповідний навчальний тренінг. Когнітивна (пізнавальна) психологія є концептуальною базою цієї роботи. The innovative technology of automated studying is presented. It is proposed to form interconnected knowledge of science in the process of handling hierarchical conceptual structures. The prototype of original program environment, which implements the relevant educational training, is described. Cognitive (discovery) psychology is the conceptual basis of this work.
Psychological and Pedagogical Aspects of Computer Science Learning in the Process of Constructing Conceptual Hierarchical Structure
Keywords: програмне забезпечення; тестування; графи; інформаційні технології в навчанні; software testing; graphs; information technology in education