Фізика поверхневих явищ у напівпровідниках - Мирончук, Галина Леонідівна; Кевшин, Андрій Григорович; Галян, Володимир Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Конспект лекцій Фізика поверхневих явищ у напівпровідниках спрямований на набуття студетами знань про використання результатів фундаментальних фізичних досліджень в техніці і застосуванні в науці і техніці нових фізичних методів дослідження, технологій, приладів і пристроїв. В доступній формі, яка не виходить за межі наукової обґрунтованості розглянуто природу електронних процесів, які мають місце на поверхні твердих тіл. В оглядовій формі показані досягнення сучасної інтегральної електроніки і її взаємозв’язок з фізикою поверхні, приведені деякі перспективи її розвитку на майбутнє.
Keywords: напівпровідники; поверхнева провідність; поверхнева рекомбінація; надпровідні плівки; 539.2