Підготовка майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи в центрах інваспорту - Томащук, Олена Григорівна; Tomashchuk, Olena H. (Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова, 2010)
У результаті дослідження вперше визначено структурні компоненти готовності майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту, критерії та показники сформованості рівнів готовності майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту; розроблено, теоретично обґрунтовано та експериментально перевірено модель підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту. Уточнено сутність понять “підготовка майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту ”, “готовність майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту”. Удосконалено провідні підходи до підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту; методику педагогічної діагностики на основі комп’ютерного тестування готовності майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту. Подальшого розвитку набули теоретичні засади підготовки майбутніх фахівців з адаптивного фізичного виховання до роботи у центрах інваспорту. The structural components of preparedness of adaptive physical training future experts preparing to the work in the centers of invalid sport, criteria and indexes of the formation of preparedness of adaptive physical training future experts to the work in the centers of invalid sport are defined for the first time in the result of the research; the model of adaptive physical training future experts preparing to the work in the centers of invalid sport is developed, theoretically based and experimentally tested. The essence of the conceptions “adaptive physical training future experts preparing to the work in the centers of invalid sport”, “preparedness of adaptive physical training future experts to the work in the centers of invalid sport” are specified. The leading approaches of adaptive physical training future experts preparing to the work in the centers of invalid sport and the methods of pedagogical evaluation on the basis of computer testing of preparedness of adaptive physical training future experts to the work in the centers of invalid sport are improved. Theoretical bases of preparedness of adaptive physical training future experts to the work in the centers of invalid sport acquired further development.
Adaptive physical training future experts preparing to the work in the centres of invalid sport
Keywords: підготовка майбутніх фахівців; адаптивне фізичне виховання; центри інваспорту; preparation of future specialists; adaptive physical education; centers of of invalid sport