Розробка пошукової системи за тематикою кінематографії - Самойліч, Юрій Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Робота присвячена розробці вебресурсу для пошуку фільмів та серіалів за заданими критеріями, такими як жанр, акторський склад, рік випуску та країна виробництва. У роботі виконано аналіз сучасних підходів до побудови пошукових систем, розглянуто принципи роботи існуючих рішень у сфері інформаційного пошуку. Розроблено вебзастосунок, що інтегрується з віддаленими базами даних, зокрема The Movie Database (TMDB) та YouTube API, що забезпечує користувачам можливість зручного та швидкого пошуку, перегляду трейлерів та ознайомлення з інформацією про обраний контент. Реалізація інтерфейсу здійснена з використанням фреймворку React, серверної частини — на базі Node.js та Express. Запропонований підхід дозволяє покращити користувацький досвід та оптимізувати процес пошуку аудіовізуального контенту.
Keywords: пошукова система; вебзастосунок; фільми і серіали; фільтрація контенту; React; The Movie Database; стрімінгові сервіси