Вікова психодіагностика та психокорекція - Коць, Михайло Онисимович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент є вибірковим курсом циклу професійної та практичної підготовки фахівця, одним із тих, які зорієнтовані на психологічну діагностику та корекцію. Він покликаний ознайомити здобувачів із теоретико-методичними засадами дослідницької та корекційної роботи, основними методами наукових досліджень, які використовують на різних етапах онтогенезу. Метою викладання освітнього компонента є вивчення оптимального комплексу психодіагностичних методик для ефективного психодіагностичного обстеження пізнавального, особистісного й емоційно-вольового розвитку; засвоєння теоретичних основ та передумов психокорекційної практики, методів корекції пізнавальної, емоційно-вольової сфер і поведінки особистості. Психокорекційний вплив представлено з позицій особистісного саморозвитку в психологічній корекції. Основними завданнями вивчення освітнього компонента «Вікова психодіагностика та психокорекція» є: - теоретичне вивчення основ психодіагностики та психокорекції; - озброєння майбутніх фахівців знаннями методики діагностики особистості в онтогенезі; - оволодіння компетентностями проведення психокорекційної роботи.
Keywords: cучасні технології у віковій психодіагностиці та психокорекції; методологічні засади вікової психодіагностики та психокорекції