Номінації прізвиськ за назвами родинних стосунків - Shulska, N. M. (Волинcький національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано прізвиська жителів Західного Полісся за назвами родинних стосунків. Виокрем-лено неофіційні антропоніми, мотивовані лексемами по прямій і непрямій родинній лінії, за спорідненістю і свояцтвом. Встановлено їх продуктивність у народно-побутовій комунікації поліщуків, виявлено говіркові особливості досліджуваної мотивованої групи вуличних прізвиськ.
The Nominations Nicknames for Family Relations
The article analyzed the nicknames of Western Polissya for family relations. Pointed out in inofficial names motivated distinguished by direct and indirect family line, affinity and guardian. Found their performance in the national-consumer communication of Polissya detected dialect features of the studied group of street motivational messages.
Keywords: вуличне прізвисько; родинна лексика; мотиваційні підгрупи; Західне Полісся; street nickname; family vocabulary; motivational subgroups; Western Polissya