Конфіденційна інформація в організаційних документах: стратегії та методи захисту - Красьоха, Олександр Петрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі розкривається поняття конфіденційної інформації, аналізуються суть і види конфіденційної інформації в організаційних документах. Увага звертається на особливості документообігу конфіденційної інформації в установах і організаціях, правила документообігу конфіденційної документації, прийняті в організаціях. Детально висвітлюються технології і методи захисту конфіденційної інформації від несанкціонованого доступу, наводяться приклади і окремі рекомендації щодо захисту конфіденційної інформації в організаційних документах. Проводиться теза, що створення умов для збереження конфіденційних документів і запобігання витоку інформації – це основа конфіденційного діловодства в будь-якій організації. Зроблено висновок, що розуміння і впровадження комплексного підходу до захисту документів в умовах сучасного інформаційного суспільства, дотримання законодавчих вимог та використання передових технологій для забезпечення безпеки і конфіденційності інформації є основним підґрунтям функціонування установ і організацій різних форм власності для забезпечення розвитку держави в усіх сферах діяльності.
Keywords: конфіденційна інформація; документообіг; організаційні документи; комерційна таємниця; захист документної інформації; несанкціонований доступ до інформації