Функціональні резерви кардіореспіраторної системи у спортсменів, які займаються ациклічними та циклічними видами спорту - Сокол, Альона Павлівна; Sokol, Alona P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
На сьогодні під фізіологічними резервами організму розуміють вироблену в процесі еволюції адаптаційну і компенсаторну здатність органу, системи й організму в цілому посилювати в багато разів інтенсивність своєї діяльності в порівнянні зі станом відносного спокою. У фізіології спорту дана проблема почала вивчатися В. В. Кузнєцовим та А. С. Мозжухіним. Фізіологічні резерви забезпечуються значним посиленням діяльності серця, збільшенням загальної інтенсивності кровотоку, легеневої вентиляції і посиленням діяльності серця та інших органів і систем
Keywords: кардіореспіраторна система; спортсмени; ациклічні види спорту; циклічні види спорту