Малозабезпеченість як один із юридичних фактів виникнення відносин по соціальній допомозі - Сокол, Марія Василівна; Sokol, Mariia V. (Національний університет „Юридична академія імені Ярослава Мудрого”, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківська обласна організація Союзу юристів України, "Юридична міжнародна служба", товариство з обмеженою відповідальністю, "Український науково-практичний консалтінг", товариство з обмеженою відповідальністю, 2013)
У статті аналізуються такі категорії як “бідність”, “малозабезпеченість” та “нужденність”. Доводиться думка, що єдиною підставою надання грошової соціальної допомоги особам, які опинилися у скрутному матеріальному становищі є малозабезпеченість. In article such categories as "poverty", "low income" and "needs" are analyzed. The opinion is proved that the unique basis of granting of the social benefit to the persons who have appeared in difficult financial position is low income.
Low income as one of the legal relationship in fact of social care
Keywords: державна соціальна допомога; прожитковий мінімум; малозабезпеченість; the state social help; a living wage; low income