Організація екскурсійної діяльності - Білик, Вікторія Андріївна; Bilyk, Viktoriia A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
На сучасному етапі туристичний ринок потребує нових підходів до організації екскурсійної діяльності як одного з видів туристичного продукту. Туроператори, що створюють екскурсійний продукт, повинні мати свою оригінальну марку, враховувати споживчий попит та диференціацію обслуговування (в т.ч. появі нових екскурсійних об’єктів, різноманітності екскурсійного продукту). Формування кадрів туристичної організації – процес відтворення і виховання кваліфікованих фахівців, які у повному обсязі відповідають вимогам щодо технології обслуговування туристів і екскурсантів. Важлива роль при цьому належить підготовці менеджерів туристичної індустрії, екскурсоводів;  якісної розробки самої екскурсії, оволодінню методикою і технікою її проведення. Набуття майбутніми фахівцями загально-професійних та спеціальних знань з теорії та організації екскурсій, які є складовою туристичної діяльності і одними  із дієвих засобів пізнання рідної країни, сприятиме відродженню історичної пам'яті нації та духовності, вихованню національної гордості та любові до батьківщини, формуванню гармонійно розвиненої особистості, прищепленню загальнолюдських цінностей у студентів.
Keywords: екскурсійна діяльність; екскурсійний менеджмент; ринок екскурсійних послуг; організований туризм; екскурсія; класифікація екскурсій