Психологічні особливості навчальної мотивації у молодших школярів - Дзядук, Наталія; Кульчицька, Анна Валеріївна; Dziaduk, Nataliia; Kulchytska, Anna V. (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Суспільство переживає серйозні соціально-економічні, правові, моральні, духовні зміни, які супроводжуються значними змінами в освіті. Взаємодія людини і суспільства в періоди радикальних змін супроводжується напруженістю і суперечливістю. Тому актуальною потребою сьогоднішнього суспільства стає необхідність психологічного супроводу особистості на всіх етапах її становлення, розвитку та діяльності. Одним з таких етапів є навчання у школі. Найважливішою передумовою психологічної готовності дитини до школи є формування стійкої системи мотивів навчання, мотиваційної сфери в цілому, від яких залежить особиста активність школяра в навчальному процесі та успішність у майбутньому.
Keywords: навчальна мотивація; молодші школярі; психологічна готовність дитини; навчальна діяльність