Міфотворення як соціальна технологія - Бондаренко, Юрій Олегович; Бондаренко, Юрий Олегович; Bondarenko, Yurii O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено дослідженню феномену соціальної міфології в умовах сучасного суспільства. Розглянуто ознаки та функції міфу; акцентовано увагу на вивченні міфології як одного із факторів соціальних змін та як важливого елементу в системі соціальних технологій. Article describes the phenomenon of social mythology in modern society. Considered the features and functions of myth, focuses attention on the study of mythology as one of the factors of social change and as an important element in the system of social technologies.
Сonstruction of Myths as a Social Technology
Keywords: соціальні технології; соціальна міфологія; міфологічна свідомість; social technology; social mythology; mythological consciousness