Україна на шляху інтеграції до Європейського Союзу. Вигоди та пропозиції - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
У статті визначено переваги, перспективи та проблеми в процесі руху України до повноцінної інтеграції в Європейський Союз через підписання угоди про асоціацію на прикладі західного партнера – Польщі. Проаналізовано макроекономічні показники України та Польщі станом на 2012 р. Схарактеризовано низку операційних програм, які відбуваються в Польщі, а також обсяги їх фінансування. У результаті аналізу можемо бачити, які вигоди чекають на Україну в разі інтеграції до ЄС та в якому напрямі й за яким призначенням працюватимуть додаткові фінансові ресурси. Представлено вигоди й загрози, які чекають нашу державу на шляху до входження в ЄС.

The article outlines the benefits, prospects and problems in the process of moving towards full integration of Ukraine into the European Union by signing the Association Agreement as an example of Western partner - Poland. Considered osovni macroeconomic indicators of the two countries for further study. The mechanism of additional funding Poland and ways to realihatsiyi. Analysis of the priority goals of the EU in the financing of operational programs that operate in Poland.
Ukraine’s Integration Into the European Union. The Benefits and Threats
Keywords: інтеграція; іноземні інвестиції; операційні програми; безробіття; Світовий Банк; integration; foreign investment; operational programs; unemployment; World Bank